Remember Istanbul
01.01.2021

01 januari ... een dag waar we allen onze beste wensen overmaken. Een dag waar we uitkijken naar een beter jaar, een gezonde en gelukkige toekomst...

Maar 01 januari is ook de dag waar we de slachtoffers van de terreur aanslag van Istanbul herdenken.

Op nieuwjaarsdag 2017 pleegde ISIS een aanslag in Turkije op jeugd die het nieuwe jaar vierden, met uitkijk naar een gezonde en gelukkige toekomst...  Hierbij verloren 39 onschuldigen het leven, waaronder onze landgenoot Kerim Akyil. Ook werden 79 mensen verwond.

Voor de familie van Kerim is en blijft 01 januari een bijzondere datum, waar hoop en leed elkaar vermengen. Uit respect voor hun medeburgers houden ze expliciet de herdenking van hun overleden familielid stil op nieuwjaarsdag zelf, zodat wij allen eventjes onze zorgen aan de kant kunnen schuiven en mogen uitkijken naar een betere toekomst.

Maar het herdenken van Kerim en  zijn lotgenoten blijft primordiaal. Voor hen, voor ons, voor de maatschappij, voor onze toekomst. Laten we nooit vergeten.

In samenspraak met de familie van Kerim, en zijn broer Kenan in het bijzondere, delen wij hieronder de treffende woorden van Kerim's vader en broer. Gevolgd door een artikel van Het Belang van Limburg.

Bron: Kenan Akyil, https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225004290959907&id=1396020083

"Zoon,

Elke avond ga ik met Pasha wandelen. Tijdens deze periode voelt de koude anders aan. Dan weet je dat het winter is en hoe snel een jaar voorbij vliegt!

Wanneer kerstbomen worden gezet, straten en huizen worden verlicht met kerstviering, is het moment daar... Dat is wanneer we vanbinnen het gemis em de pijn nog heviger beginnen te voelen. En krijgen we een krop in de keel. Het geluid van afgestoken vuurwerk en de helse ontploffingsgeluiden tijdens oudejaarsnacht signaleren het nieuwe jaar en uw tocht naar de Schepper.

Zoon, deze lichtjes, vieringen, versieringen, deze helderheid... herinneren ons eigenlijk aan duisternis, uw afwezigheid, het gemis en onze wanhoop ....

...

Van uw vader die enorm trots is op u!

_____

Vrienden,

Ik wens jullie een fijn eindejaar. Het is anders. Normaal zouden wij mijn zoon herdenken, maar dat gaat nu niet. Dat wil niet zeggen dat we er voor elkaar niet kunnen zijn.

...

Jullie kunnen altijd een beetje virtuele warmte en digitale liefde sturen via een kort berichtje op Kerim zijn Facebookpagina, 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008766738751

Akyil Kerim

Van harte bedankt. Houd de moed erin, blijf gezond."Bron: Het Belang van Limburg, https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210101_96896260

Ingetogen en emotionele herdenking van Houthalens terreurslachtoffer Kerim Akyil

Houthalen-Helchteren - 

Het was een ingetogen maar emotioneel moment, de herdenking van Kerim Akyil in Houthalen-Oost die op nieuwjaarsdag in 2017 in Istanbul tijdens een aanslag om het leven kwam. Sindsdien associeert de familie Akyil nieuwjaar niet meer met feesten.


Share this post
Archiv
Anmelden to leave a comment
En mémoire des victimes de liège
13.12.2020